Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z dzika z jabłkową nutą kwaskowych antonówek.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15029
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1216
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1337
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 214
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15029
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1216
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1337
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 214
Składniki
Umyte, osuszone mięso, kroję w kawałki. Obsmażam ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Do zrumienionego mięsa dodaję pokrojoną w pióra cebulę. Smażę do zrumienienia cebuli. Dodaję ziele, liść i długi pieprz. Wlewam sok jabłkowy i duszę pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodaję pokrojone w kostkę jabłka. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i świeżym oregano.
Tak przygotowany gulasz najlepiej smakuje podany z kaszą gryczaną lub pęczakiem.