Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z dzika z jabłkową nutą kwaskowych antonówek.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10717
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3387
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10717
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3387
Składniki
Umyte, osuszone mięso, kroję w kawałki. Obsmażam ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Do zrumienionego mięsa dodaję pokrojoną w pióra cebulę. Smażę do zrumienienia cebuli. Dodaję ziele, liść i długi pieprz. Wlewam sok jabłkowy i duszę pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodaję pokrojone w kostkę jabłka. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i świeżym oregano.
Tak przygotowany gulasz najlepiej smakuje podany z kaszą gryczaną lub pęczakiem.