Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z dzika z jabłkową nutą kwaskowych antonówek.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8268
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1197
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8268
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1197
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Składniki
Umyte, osuszone mięso, kroję w kawałki. Obsmażam ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Do zrumienionego mięsa dodaję pokrojoną w pióra cebulę. Smażę do zrumienienia cebuli. Dodaję ziele, liść i długi pieprz. Wlewam sok jabłkowy i duszę pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodaję pokrojone w kostkę jabłka. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i świeżym oregano.
Tak przygotowany gulasz najlepiej smakuje podany z kaszą gryczaną lub pęczakiem.