Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dziś na obiad gulasz z indyka z dodatkami. Uwielbiamy taki obiad dość szybko się go przygotowuje a znika jeszcze szybciej. Podam wam przepis jeśli zechcecie to skorzystacie jeśli nie to zrobicie po swojemu. Ale mam nadzieję że bardzo wam się spodoba to danie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Przygotować mięso gulaszowe indycze, pokroić je w dowolne kawałki. Obsypać przyprawami i dodać olej. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się przypraw w mięso i odstawić na 10 minut.
Gdy mięso odstało swój czas przełożyć je na suchą dużą patelnię i obsmażyć do czasu wyparowania z mięsa soków. Następnie dodać suszone warzywa i od razu wlać 3,5 szklanki wody, dusić całość pod przykryciem na wolnym ogniu co jakiś czas przemieszać.
Jak z duszonego mięsa ubyło około szklanki wody i mięso z warzywami jest miękkie wkroić natkę pietruszki i jeszcze dusić do czasu aż będzie widoczne gęstnienie sosu. Gdy już gęstnieje i pozostało około szklanki wody dodać dwie czubate łyżki śmietany 18 %, zamieszać, zagotować i gotowe. W międzyczasie doprawić przyprawą z solą.
Tak przygotowany gulasz podałam z kaszą którą uprażyłam z suszonymi warzywami oraz ogórek kiszony swojski robiony na zimę. Gulasz można podać z ziemniakami czy z innymi kaszami kto jakie lubi.