Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-12-2015
.
Filet z indyka przygotowany niewłaściwie często jest suchy i nie do końca de...
Odsłon: 67514
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 652
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 87
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 652
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso kroimy w kostkę i partiami obsmażamy na złoto na oleju kokosowym. W dużym rondlu o grubym dnie zalewamy obsmażone kawałki indyka wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy ok 30 min. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę dynię i gotujemy kolejne 20-30 min aż dynia zacznie się rozpadać. Dodajemy fasolkę i groszek (ja użyłam oczywiście mrożonek). Gotujemy kolejne 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dynia w tym czasie powinna prawie całkowicie się rozpaść zagęszczając sos. Taki gulasz jest idealny do kaszy.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś faszerowana mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
Dania główne
Jaskółcze gniazda
Dania główne
Pierś faszerowana szpinakowym pesto
Dania główne
Obiad wielkanocny Ewy Wachowicz
Pierś faszerowana mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
Gdy przejadły nam się już kotlety z piersi kurczaka, alternatywą może być ta...
Odsłon: 9
Jaskółcze gniazda
Super połączenie miesa i jajka połączone z aromatycznymi przyprawami podane z...
Odsłon: 17