Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię gulasze, wszelkiego rodzaju. Z kaczki to było coś innego, eksperyment i udany:) Koniecznie z makaronem i buraczkami:)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 74
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 452
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2843
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 74
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 452
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2843
Składniki
Mięso z kaczki kroimy w drobne kawałki, doprawiamy wg uznania i smażymy aż stanie się rumiane. Potem dodajemy cebulkę i smażymy jeszcze chwilę, Pilnujemy, żeby się nie przypaliło. Zalewamy wodą, lub bulionem.
Na małym ogniu gotujemy aż do zmięknięcia mięsa. Majerankiem doprawiamy pod koniec smażenia. Zagęszczamy mąką, ewentualnie śmietanką.