Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię gulasze, wszelkiego rodzaju. Z kaczki to było coś innego, eksperyment i udany:) Koniecznie z makaronem i buraczkami:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25814
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2887
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1360
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25814
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2887
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1360
Składniki
Mięso z kaczki kroimy w drobne kawałki, doprawiamy wg uznania i smażymy aż stanie się rumiane. Potem dodajemy cebulkę i smażymy jeszcze chwilę, Pilnujemy, żeby się nie przypaliło. Zalewamy wodą, lub bulionem.
Na małym ogniu gotujemy aż do zmięknięcia mięsa. Majerankiem doprawiamy pod koniec smażenia. Zagęszczamy mąką, ewentualnie śmietanką.