Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię gulasze, wszelkiego rodzaju. Z kaczki to było coś innego, eksperyment i udany:) Koniecznie z makaronem i buraczkami:)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 21
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 21
Składniki
Mięso z kaczki kroimy w drobne kawałki, doprawiamy wg uznania i smażymy aż stanie się rumiane. Potem dodajemy cebulkę i smażymy jeszcze chwilę, Pilnujemy, żeby się nie przypaliło. Zalewamy wodą, lub bulionem.
Na małym ogniu gotujemy aż do zmięknięcia mięsa. Majerankiem doprawiamy pod koniec smażenia. Zagęszczamy mąką, ewentualnie śmietanką.