Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko miękkie, rozpływające się w ustach.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1415
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 430
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1415
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 430
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Przyprawiamy solą pieprzem, papryką ostrą i słodką. wlewamy łyżkę oleju i wszystko mieszamy. Odstawiamy na ok. 2 godziny. Na rozgrzanej patelni wrzucamy mięso bez dodatku tłuszczu. Podsmażamy i wrzucamy do garnka. Cebulę drobno siekamy podsmażamy na tej samej patelni co mięso i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą do przykrycia mięsa. Dodajmy 3 liście laurowe, oraz trzy ziarna ziela angielskiego. Gotujemy na wolnym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy mięso będzie miękkie, na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju wrzucamy ok. 3 łyżek papryki słodkiej w proszku. Podsmażamy ( uważamy aby się nie przypaliła), wlewamy 2 łyżki wazowe bulionu z mięska mieszamy i wlewamy do reszty. Na koniec dodajemy ok 1 łyżeczki majeranku, zaprawiamy 2 łyżkami mąki pszennej i jedną łyżką mąki ziemniaczanej ( wcześniej rozpuszczonej w niewielkiej ilości zimnej wody i zahartowanej 2 łyżkami wazowymi sosu). Doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.