Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wyszedł przepyszny,polecam wypróbować w mojej wersji.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 444
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 444
Składniki
Umyte mięsa pokroić w kostkę około 2cm.Dać na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć chwilę, mieszając by soki zamknęły się w mięsie. Dolać wody tyle by mięso było przykryte.Dać liście laurowe,ziele ang.i gotować do miękkości mięsa. Osobno na patelni usmażyć cebulę pokrojoną w piórka,kiedy cebula nam się zeszkli dodać 2 łyżki mąki i podsmażyć chwilę. Gdy mięso jest już miękkie dać podsmażoną cebulę wraz z mąką. Sos nam się zagęści( gdyby był rzadki można jeszcze roztrzepać mąkę w odrobinie wody i wlewać stopniowo do odpowiedniego zagęszczenia sosu) Dodać przyprawy wg.własnego smaku oraz paprykę w proszku.Pogotować 10min. na koniec dać śmietanę zahartowaną sosem. Zagotować,podawać z kaszą,ziemniakami,makaronem lub pieczywem.
Smacznego życzę!