Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wyszedł przepyszny,polecam wypróbować w mojej wersji.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9545
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20804
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9545
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20804
Składniki
Umyte mięsa pokroić w kostkę około 2cm.Dać na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć chwilę, mieszając by soki zamknęły się w mięsie. Dolać wody tyle by mięso było przykryte.Dać liście laurowe,ziele ang.i gotować do miękkości mięsa. Osobno na patelni usmażyć cebulę pokrojoną w piórka,kiedy cebula nam się zeszkli dodać 2 łyżki mąki i podsmażyć chwilę. Gdy mięso jest już miękkie dać podsmażoną cebulę wraz z mąką. Sos nam się zagęści( gdyby był rzadki można jeszcze roztrzepać mąkę w odrobinie wody i wlewać stopniowo do odpowiedniego zagęszczenia sosu) Dodać przyprawy wg.własnego smaku oraz paprykę w proszku.Pogotować 10min. na koniec dać śmietanę zahartowaną sosem. Zagotować,podawać z kaszą,ziemniakami,makaronem lub pieczywem.
Smacznego życzę!