Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszelkiego rodzaju gulasze to domena głównie kuchni węgierskiej, jednak tym razem przedstawiamy smaki bliższe kuchni irlandzkiej. Ten gulasz z piwem to aromatyczna i pożywna potrawa, którą możesz podać z ziemniaczanym puree. Choć do wykonania gulaszu nie potrzebujesz skomplikowanych składników, w efekcie otrzymasz bardzo złożony i bogaty smak. Sekret tkwi w długim gotowaniu potrawy i dodatku ciemnego piwa, który nadaje mocnego akcentu i łagodnej słodyczy.
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 154
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 192
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 953
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3071
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 276
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 154
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 192
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 953
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3071
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 276
Składniki
W dużym garnku z grubym dnem rozpuść łyżkę masła i podsmaż na nim wołowinę pokrojoną w kostkę, po czym przełóż na talerz. Dorzuć kolejną łyżkę masła i podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek. Wymieszaj mąkę z koncentratem pomidorowym i także podsmaż, aż całość zacznie ładnie pachnieć. Dodaj obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, a po chwili wlej do garnka bulion i w razie potrzeby zdrap wszelkie elementy z dna. Następnie dodaj piwo, cukier, zioła, podsmażone wcześniej mięso, a na koniec dopraw solą i czarnym pieprzem. Zamknij garnek i gotuj gulasz ok. 2 godziny na wolnym ogniu. W razie potrzeby ponownie dopraw solą i czarnym pieprzem.
Gulasz z piwem podawaj od razu po przygotowaniu, w towarzystwie puree ziemniaczanego lub kaszy gryczanej na sypko.