szynka to raczej suchy kawałek mięsa,ale w tym wydaniu smakuje wyśmienicie ;-)
Gulasz z szynki w sosie pieczarkowym
Składniki
- 1 kg mięsa od szynki
- 1 duża cebula
- 0,5 kg pieczarek
- Natka pietruszki
- sól,pieprz
- ok 4 szkl wody
- 1 łyżka mąki
- 100 g planty
Składniki
- 1 kg mięsa od szynki
- 1 duża cebula
- 0,5 kg pieczarek
- Natka pietruszki
- sól,pieprz
- ok 4 szkl wody
- 1 łyżka mąki
- 100 g planty

Etapy przygotowania
Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu,dodać pokrojoną cebulę i pieczarki.Doprawić solą,pieprzem,podlać wodą i dusić ok godziny.Zagęścić gulasz zaprawką (1 szkl wody + łyżka mąki) i wsypać do sosu posiekaną natkę.Po ok 1,5 godz gulasz jest gotowy.
SMACZNEGO
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 147
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 147



Składniki
- 1 kg mięsa od szynki
- 1 duża cebula
- 0,5 kg pieczarek
- Natka pietruszki
- sól,pieprz
- ok 4 szkl wody
- 1 łyżka mąki
- 100 g planty
Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu,dodać pokrojoną cebulę i pieczarki.Doprawić solą,pieprzem,podlać wodą i dusić ok godziny.Zagęścić gulasz zaprawką (1 szkl wody + łyżka mąki) i wsypać do sosu posiekaną natkę.Po ok 1,5 godz gulasz jest gotowy.
SMACZNEGO