Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad z szynki wieprzowej z dodatkiem kaszy perłowej i surówki z kapusty kiszonej. Często u nas bywa
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 136
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 971
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5835
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 74
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 136
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 971
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5835
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 74
Składniki
Mięso opłucz w bieżącej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w cienkie plastry. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso na złoty kolor posypując delikatnie mąką. Następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Smaż jeszcze chwilę. Dodaj wszystkie przyprawy, zalej wodą, tak aby zakryła mięso. Duś pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. W razie potrzeby uzupełnij płyn. Pod koniec dodaj przecier pomidorowy oraz mąkę połączoną z wodą. Gotuj do zgęstnienia. Dopraw do smaku.