Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad z szynki wieprzowej z dodatkiem kaszy perłowej i surówki z kapusty kiszonej. Często u nas bywa
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 71
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 42
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 71
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 42
Składniki
Mięso opłucz w bieżącej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w cienkie plastry. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso na złoty kolor posypując delikatnie mąką. Następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Smaż jeszcze chwilę. Dodaj wszystkie przyprawy, zalej wodą, tak aby zakryła mięso. Duś pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. W razie potrzeby uzupełnij płyn. Pod koniec dodaj przecier pomidorowy oraz mąkę połączoną z wodą. Gotuj do zgęstnienia. Dopraw do smaku.