Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad z szynki wieprzowej z dodatkiem kaszy perłowej i surówki z kapusty kiszonej. Często u nas bywa
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96539
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1915
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5744
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5748
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96539
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1915
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5744
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5748
Składniki
Mięso opłucz w bieżącej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w cienkie plastry. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso na złoty kolor posypując delikatnie mąką. Następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Smaż jeszcze chwilę. Dodaj wszystkie przyprawy, zalej wodą, tak aby zakryła mięso. Duś pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. W razie potrzeby uzupełnij płyn. Pod koniec dodaj przecier pomidorowy oraz mąkę połączoną z wodą. Gotuj do zgęstnienia. Dopraw do smaku.