Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad z szynki wieprzowej z dodatkiem kaszy perłowej i surówki z kapusty kiszonej. Często u nas bywa
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3889
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414995
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2433
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3889
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414995
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2433
Składniki
Mięso opłucz w bieżącej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w cienkie plastry. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso na złoty kolor posypując delikatnie mąką. Następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Smaż jeszcze chwilę. Dodaj wszystkie przyprawy, zalej wodą, tak aby zakryła mięso. Duś pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. W razie potrzeby uzupełnij płyn. Pod koniec dodaj przecier pomidorowy oraz mąkę połączoną z wodą. Gotuj do zgęstnienia. Dopraw do smaku.