Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z kuchni węgierskiej,aromatyczny, lekko ostry i bardzo smaczny. Serdecznie Wam polecam wypróbować przepis.
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1675
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1675
Składniki
Cebule pokroić w piórka ,czosnek posiekać i zeszklić. Dodać pokrojoną paprykę oraz pokrojone pieczarki. Smażyć 10min. Wrzucić pokrojone łodygi selera naciowego i chwilę podsmażyć. Na osobną patelnię wrzucić na rozgrzany tłuszcz mięso pokrojone na większe części i szybko je zasmażyć . Dać do rondla mięso ,oraz warzywa zalać bulionem i winem. Dodać pomidory suszone,papryki ,ziele i liście laurowe ,oraz pasty paprykowe.Dokładnie rozprowadzić. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Kiedy mięso jest już miękkie zrobić zaczepkę z mąki.Wlać do gulaszu,jeśli dużo wody odparowało uzupełnić winem i bulionem to już tyle ,jak gęsty chcecie gulasz. Na koniec dodać śmietankę i doprawić solą do smaku. Zagotować.
Smacznego życzę!