Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z kuchni węgierskiej,aromatyczny, lekko ostry i bardzo smaczny. Serdecznie Wam polecam wypróbować przepis.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4149
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29443
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 181
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18895
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 803
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4149
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29443
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 181
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18895
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 803
Składniki
Cebule pokroić w piórka ,czosnek posiekać i zeszklić. Dodać pokrojoną paprykę oraz pokrojone pieczarki. Smażyć 10min. Wrzucić pokrojone łodygi selera naciowego i chwilę podsmażyć. Na osobną patelnię wrzucić na rozgrzany tłuszcz mięso pokrojone na większe części i szybko je zasmażyć . Dać do rondla mięso ,oraz warzywa zalać bulionem i winem. Dodać pomidory suszone,papryki ,ziele i liście laurowe ,oraz pasty paprykowe.Dokładnie rozprowadzić. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Kiedy mięso jest już miękkie zrobić zaczepkę z mąki.Wlać do gulaszu,jeśli dużo wody odparowało uzupełnić winem i bulionem to już tyle ,jak gęsty chcecie gulasz. Na koniec dodać śmietankę i doprawić solą do smaku. Zagotować.
Smacznego życzę!