Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z kuchni węgierskiej,aromatyczny, lekko ostry i bardzo smaczny. Serdecznie Wam polecam wypróbować przepis.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 91
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 174
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 449
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 266
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 91
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 174
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 449
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 266
Składniki
Cebule pokroić w piórka ,czosnek posiekać i zeszklić. Dodać pokrojoną paprykę oraz pokrojone pieczarki. Smażyć 10min. Wrzucić pokrojone łodygi selera naciowego i chwilę podsmażyć. Na osobną patelnię wrzucić na rozgrzany tłuszcz mięso pokrojone na większe części i szybko je zasmażyć . Dać do rondla mięso ,oraz warzywa zalać bulionem i winem. Dodać pomidory suszone,papryki ,ziele i liście laurowe ,oraz pasty paprykowe.Dokładnie rozprowadzić. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Kiedy mięso jest już miękkie zrobić zaczepkę z mąki.Wlać do gulaszu,jeśli dużo wody odparowało uzupełnić winem i bulionem to już tyle ,jak gęsty chcecie gulasz. Na koniec dodać śmietankę i doprawić solą do smaku. Zagotować.
Smacznego życzę!