Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Żołądki oczyszczamy i kroimy w paski, następnie zalewamy wodą, zagotowujemy i wrzucamy kostkę rosołową. Dusimy na wolnym ogniu.
Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki a ogórka w kostkę. Dodajemy warzywa do mięsa i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Pod koniec zagęszczamy gulasz i wlewamy śmietanę stale mieszając. Dodajemy pokrojoną drobno natkę pietruszki. Podajemy z makaronem bądź z ryżem.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ewuniak2824 24 października 2011Zgłoś do usunięcia
mój mąż uwielbia żołądki w każdej postaci, myślę że twój przepis mu posmakuje, wędruje do ulubionych24 Kto głosował? | Odpowiedz