Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przepis na żołądki :)
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5927
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 354
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 561
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 746
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1181
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5927
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 354
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 561
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 746
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1181
Składniki
Żołądki oczyszczamy i kroimy w paski, następnie zalewamy wodą, zagotowujemy i wrzucamy kostkę rosołową. Dusimy na wolnym ogniu.
Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki a ogórka w kostkę. Dodajemy warzywa do mięsa i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Pod koniec zagęszczamy gulasz i wlewamy śmietanę stale mieszając. Dodajemy pokrojoną drobno natkę pietruszki. Podajemy z makaronem bądź z ryżem.
Smacznego!