Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przepis na żołądki :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 349
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 349
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Żołądki oczyszczamy i kroimy w paski, następnie zalewamy wodą, zagotowujemy i wrzucamy kostkę rosołową. Dusimy na wolnym ogniu.
Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki a ogórka w kostkę. Dodajemy warzywa do mięsa i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Pod koniec zagęszczamy gulasz i wlewamy śmietanę stale mieszając. Dodajemy pokrojoną drobno natkę pietruszki. Podajemy z makaronem bądź z ryżem.
Smacznego!