Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz to chyba najbardziej popularna forma serwowania żołądków drobiowych. Tanie, dość szybkie danie dla zwolenników podrobów.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20739
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27760
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20739
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27760
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Składniki
Żołądki dokładnie myjemy i oczyszczamy. Kroimy w mniejsze kawałki. Następnie przekładamy do miski i przyprawiamy solą, pieprzem i paprykami, mieszamy
Przyprawione żołądki oprószamy delikatnie mąką.
Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i obsmażamy żołądki.
Do patelni dodajemy pokrojone w kosteczkę cebulę i czosnek. Chwilę podsmażamy.
Następnie całość zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz kulki. Gotujemy pod przykryciem ok 30-40 min., do miękkości żołądków.
Pod koniec gotowania odparowujemy sos, gotując jeszcze chwilkę bez przykrycia. Jeśli sos jest za rzadki zagęszczamy go delikatnie wodą z mąką.