Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz to chyba najbardziej popularna forma serwowania żołądków drobiowych. Tanie, dość szybkie danie dla zwolenników podrobów.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 653
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 962
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 520
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 653
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 962
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 520
Składniki
Żołądki dokładnie myjemy i oczyszczamy. Kroimy w mniejsze kawałki. Następnie przekładamy do miski i przyprawiamy solą, pieprzem i paprykami, mieszamy
Przyprawione żołądki oprószamy delikatnie mąką.
Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i obsmażamy żołądki.
Do patelni dodajemy pokrojone w kosteczkę cebulę i czosnek. Chwilę podsmażamy.
Następnie całość zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz kulki. Gotujemy pod przykryciem ok 30-40 min., do miękkości żołądków.
Pod koniec gotowania odparowujemy sos, gotując jeszcze chwilkę bez przykrycia. Jeśli sos jest za rzadki zagęszczamy go delikatnie wodą z mąką.