Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz to chyba najbardziej popularna forma serwowania żołądków drobiowych. Tanie, dość szybkie danie dla zwolenników podrobów.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 988
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3960
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19055
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 988
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3960
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19055
Składniki
Żołądki dokładnie myjemy i oczyszczamy. Kroimy w mniejsze kawałki. Następnie przekładamy do miski i przyprawiamy solą, pieprzem i paprykami, mieszamy
Przyprawione żołądki oprószamy delikatnie mąką.
Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i obsmażamy żołądki.
Do patelni dodajemy pokrojone w kosteczkę cebulę i czosnek. Chwilę podsmażamy.
Następnie całość zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz kulki. Gotujemy pod przykryciem ok 30-40 min., do miękkości żołądków.
Pod koniec gotowania odparowujemy sos, gotując jeszcze chwilkę bez przykrycia. Jeśli sos jest za rzadki zagęszczamy go delikatnie wodą z mąką.