Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz to chyba najbardziej popularna forma serwowania żołądków drobiowych. Tanie, dość szybkie danie dla zwolenników podrobów.
Żołądki dokładnie myjemy i oczyszczamy. Kroimy w mniejsze kawałki.
Następnie przekładamy do miski i przyprawiamy solą, pieprzem i paprykami, mieszamy
Przyprawione żołądki oprószamy delikatnie mąką.
Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i obsmażamy żołądki.
Do patelni dodajemy pokrojone w kosteczkę cebulę i czosnek. Chwilę podsmażamy.
Następnie całość zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz kulki.
Gotujemy pod przykryciem ok 30-40 min., do miękkości żołądków.
Pod koniec gotowania odparowujemy sos, gotując jeszcze chwilkę bez przykrycia.
Jeśli sos jest za rzadki zagęszczamy go delikatnie wodą z mąką.
Smaczne, sycace danie- idealnie komponuje sie z kasza jeczmienna czy gryczana.
Odsłon: 39028
Babeczki na smakerze dodawały tak zachęcające przepisy na gulasz z żołądków,...
Odsłon: 6021
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30451
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 96
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 95
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 208
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30451
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 96
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 95
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 208
Składniki
Żołądki dokładnie myjemy i oczyszczamy. Kroimy w mniejsze kawałki. Następnie przekładamy do miski i przyprawiamy solą, pieprzem i paprykami, mieszamy
Przyprawione żołądki oprószamy delikatnie mąką.
Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i obsmażamy żołądki.
Do patelni dodajemy pokrojone w kosteczkę cebulę i czosnek. Chwilę podsmażamy.
Następnie całość zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz kulki. Gotujemy pod przykryciem ok 30-40 min., do miękkości żołądków.
Pod koniec gotowania odparowujemy sos, gotując jeszcze chwilkę bez przykrycia. Jeśli sos jest za rzadki zagęszczamy go delikatnie wodą z mąką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krążki cukiniowe
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Dania główne
Faszerowane cukinie
Krążki cukiniowe
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 96
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Smaczne, zdrowe danie na szybki obiad.
Odsłon: 141