Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubimy hiszpańskie smaki. Tym razem chcieliśmy zaproponować Wam danie z bobu. Proste ,a zarazem smaczne jednogarnkowe danie. Bób po katalońsku smakuje rewelacyjnie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 464
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9527
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13448
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2710
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 464
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9527
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13448
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2710
Składniki
Bób obieramy. Oliwę i masło rozgrzewamy ,wrzucamy pokrojony w kostkę boczek ,pokrojoną w plasterki kaszankę ,posiekaną cebulę oraz czosnek ,pokrojone w kostkę pomidory ,posiekaną miętę ,pieprz cayenne ,zalewamy winem i gotujemy 15 min (do odparowania wina). Następnie dodajemy bób ,doprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy na wolnym ogniu 20 min (do miękkości bobu).