Do góry

Dania główne Przepis na:

Herbes de Provence(zioła prowansalskie)

Herbes de Provence(zioła prowansalskie)

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 5997

Dodano:

Odsłon: 8025

Aromatyczna mieszanka ziół prowansalskich z oryginalnego przepisu prosto z Prowansji do samodzielnego wykonania w domu.Używana do zup,sosów,sałatek,twarogów,ryb,mięs i innych potraw.

Składniki

  • majeranek, 1 łyżka
  • tymianek, 2 łyżki
  • Cząber, 1 łyżka
  • bazylia, 1 łyżka
  • rozmaryn, 1 łyżka
  • oregano, 1 łyżka
  • szałwia, 1/2 łyżeczki
  • liść laurowy skruszony, 1szt.
  • nasiona kopru włoskiego, 1 łyżeczka
  • kwiaty lawendy, 1/2 łyżki
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Herbes de Provence(zioła prowansalskie)

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszać razem i przechowywać w szczelnym pojemniczku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Akademia 03 kwietnia 2018 Super, na bank skorzystam z tego przepisu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń