Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hiszpański kociołek to świetny pomysł na jednodaniowy obiad. Proces przygotowania jest bardzo prosty i dość szybki. Wystarczy pokroić wszystkie warzywa, podsmażyć wraz z kiełbasą chorizo, która nadaje pikantny smak potrawie, całość zagotować z bulionem i passatą – danie gotowe!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 71
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 71
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Cukinię i paprykę dokładnie umyj i osusz. Pokrój w plastry.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Z kiełbasy pozbądź się skórki i pokrój w kostkę.
Do garnka z grubym dnem wlej odrobinę oliwy, zeszklij cebulę wraz z czosnkiem. Następnie dodaj kiełbasę i całość przesmażaj przez 5 minut.
Dorzuć cukinię i paprykę, dopraw solą i ziołami prowansalskimi. Trzymaj na średnim ogniu przez 3 minuty, po czym wlej bulion. Gdy się zagotuje, zmniejsz moc palnika i całość gotuj jeszcze przez 5 minut.
Ciecierzycę odsącz na sitku i wsyp do garnka, dodaj passatę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze przez 2 minuty.