Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hiszpański kociołek to świetny pomysł na jednodaniowy obiad. Proces przygotowania jest bardzo prosty i dość szybki. Wystarczy pokroić wszystkie warzywa, podsmażyć wraz z kiełbasą chorizo, która nadaje pikantny smak potrawie, całość zagotować z bulionem i passatą – danie gotowe!
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 103
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 775
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 103
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 775
Składniki
Cukinię i paprykę dokładnie umyj i osusz. Pokrój w plastry.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Z kiełbasy pozbądź się skórki i pokrój w kostkę.
Do garnka z grubym dnem wlej odrobinę oliwy, zeszklij cebulę wraz z czosnkiem. Następnie dodaj kiełbasę i całość przesmażaj przez 5 minut.
Dorzuć cukinię i paprykę, dopraw solą i ziołami prowansalskimi. Trzymaj na średnim ogniu przez 3 minuty, po czym wlej bulion. Gdy się zagotuje, zmniejsz moc palnika i całość gotuj jeszcze przez 5 minut.
Ciecierzycę odsącz na sitku i wsyp do garnka, dodaj passatę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze przez 2 minuty.