Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hiszpański kociołek to świetny pomysł na jednodaniowy obiad. Proces przygotowania jest bardzo prosty i dość szybki. Wystarczy pokroić wszystkie warzywa, podsmażyć wraz z kiełbasą chorizo, która nadaje pikantny smak potrawie, całość zagotować z bulionem i passatą – danie gotowe!
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 10096
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2486
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 387
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 286
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycy...
Odsłon: 64
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 10096
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2486
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 387
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 286
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycy...
Odsłon: 64
Składniki
Cukinię i paprykę dokładnie umyj i osusz. Pokrój w plastry.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Z kiełbasy pozbądź się skórki i pokrój w kostkę.
Do garnka z grubym dnem wlej odrobinę oliwy, zeszklij cebulę wraz z czosnkiem. Następnie dodaj kiełbasę i całość przesmażaj przez 5 minut.
Dorzuć cukinię i paprykę, dopraw solą i ziołami prowansalskimi. Trzymaj na średnim ogniu przez 3 minuty, po czym wlej bulion. Gdy się zagotuje, zmniejsz moc palnika i całość gotuj jeszcze przez 5 minut.
Ciecierzycę odsącz na sitku i wsyp do garnka, dodaj passatę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze przez 2 minuty.