Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na idealne ciasto na pierogi
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 72
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 69
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 72
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 69
Składniki
Najlepiej zacząć wyrabiać w misce. Do miski z mąką dodajemy sól, olej i letnią wodę.
Wszystkie składniki mieszamy w misce, jak będą już połączone wykładamy na stolnice i wyrabiamy kilka minut az ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Gotowe ciasto odstawiamy na ok 30 minut przykryte lniana ściereczka aby „odpoczęło”.
Po upływie tego czasu możemy przygotowywać pyszne pierogi z ulubionym farszem.