Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na idealne ciasto na pierogi
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Najlepiej zacząć wyrabiać w misce. Do miski z mąką dodajemy sól, olej i letnią wodę.
Wszystkie składniki mieszamy w misce, jak będą już połączone wykładamy na stolnice i wyrabiamy kilka minut az ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Gotowe ciasto odstawiamy na ok 30 minut przykryte lniana ściereczka aby „odpoczęło”.
Po upływie tego czasu możemy przygotowywać pyszne pierogi z ulubionym farszem.