Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na idealne ciasto na pierogi
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 476
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 476
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Najlepiej zacząć wyrabiać w misce. Do miski z mąką dodajemy sól, olej i letnią wodę.
Wszystkie składniki mieszamy w misce, jak będą już połączone wykładamy na stolnice i wyrabiamy kilka minut az ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Gotowe ciasto odstawiamy na ok 30 minut przykryte lniana ściereczka aby „odpoczęło”.
Po upływie tego czasu możemy przygotowywać pyszne pierogi z ulubionym farszem.