Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla miłośników pieczonych żeberek, mięso rozpływa się w ustach i zachwyca swoim smakiem. Pieczone żeberka można podawać zarówno jako danie główne, jak i przystawkę podczas rodzinnych spotkań. Niesamowite miodowe żeberka, twoja rodzina będzie pod wrażeniem tak przygotowanym obiadem, poniżej znajdziesz szybki oraz bardzo prosty przepis.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 113
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 797
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 113
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 797
Składniki
1. Mięso kroję na mniejsze kawałki, myję osuszam.
2. Do miski wlewam ketchup, miód, oliwę z oliwek, sos sojowy, dodaję musztardę, sól, pieprz, dokładnie mieszam. 3. Zalewę łączę z mięsem, odstawiam na godzinę.
4. Po tym czasie mięso z zalewą przekładam do woreczka, umieszczam na blaszce i piekę 45 minut w 180°C.
5. Żeberka gotowe, podaję z ziemniakami oraz sałatką. 6. Smacznego.