Do góry

Dania główne Przepis na:

Imprezowy Indyk

Imprezowy Indyk

Autor:

Przepisów i artykułów: 860 Ocena: 9379

Dodano:

Odsłon: 13851

Ulubione kotlety mojego Synka. Soczyste, zdrowe mięso z indyka a szczególnie pysznie smakuje w połączeniu z rozpływającym się serem oraz szynką.

Składniki

  • ½ kg fileta z indyka
  • 2 serki topione śmietankowe
  • 10 dag szynki gotowany kurczak
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Imprezowy Indyk

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Całą powierzchnię każdego kawałka mięsa smarujemy cienko serkiem topionym.

  2. 3. Układamy plasterek szynki i plasterek sera żółtego.

  3. 4. Składamy w kształt kopertek.

  4. 5. Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.
    6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  5. 7. Danie gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 stycznia Takie imprezy, to ja mogę codziennie ;)
U mnie od jakiegoś czasu indyk zdecydowanie wygrywa z kurczakiem :) Pychotka, mniami :)
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń