Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-04-2024
Proste, smaczne i szybkie roladki z indyka. Roladki nadziewane podsmażonymi z cebulką pieczarkami oraz z żółtym serem . Polecam
nóż, deska, tłuczek, patelnia, łyżka, ręcznik papierowy, naczynia do panierki,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242792
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242792
Składniki
Filet z indyka po umyciu i osuszeniu ręcznikiem papierowym pokroić na plastry - czyli rolady, każdy plaster delikatnie rozbić w większy płat. Pieczarki po obraniu pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju razem z obraną, pokrojoną w kostkę cebulą, oprószyć solą i pieprzem. Po podsmażeniu wystudzić. Płaty mięsa oprószyć delikatnie solą i pieprzem lekko przesmarować chrzanem tartym, na każdy płacie rozłożyć porcję podsmażonych pieczarek , na górze ułożyć zwinięty plaster sera. Boki nałożyć do środka i zwinąć w roladę. Każdą roladę oprószyć mąką , panierować w rozbełtanym jajku , a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego
Przygotowanie rolad.
Przygotowane roladki do panierowania.
Roladki gotowe do smażenia.
Roladki gotowe do podania.