Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-04-2024
Proste, smaczne i szybkie roladki z indyka. Roladki nadziewane podsmażonymi z cebulką pieczarkami oraz z żółtym serem . Polecam
nóż, deska, tłuczek, patelnia, łyżka, ręcznik papierowy, naczynia do panierki,
Polecam.
Odsłon: 1183
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1648
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1127
Polecam.
Odsłon: 1183
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1648
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1127
Składniki
Filet z indyka po umyciu i osuszeniu ręcznikiem papierowym pokroić na plastry - czyli rolady, każdy plaster delikatnie rozbić w większy płat. Pieczarki po obraniu pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju razem z obraną, pokrojoną w kostkę cebulą, oprószyć solą i pieprzem. Po podsmażeniu wystudzić. Płaty mięsa oprószyć delikatnie solą i pieprzem lekko przesmarować chrzanem tartym, na każdy płacie rozłożyć porcję podsmażonych pieczarek , na górze ułożyć zwinięty plaster sera. Boki nałożyć do środka i zwinąć w roladę. Każdą roladę oprószyć mąką , panierować w rozbełtanym jajku , a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego
Przygotowanie rolad.
Przygotowane roladki do panierowania.
Roladki gotowe do smażenia.
Roladki gotowe do podania.