Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na curry z kurczaka po indyjsku.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1286
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 117
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1286
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 117
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Składniki
Wszystkie składniki z etapu pierwszego wymieszać i odstawić w chłodnym miejscu do zamarynowania na przynajmniej 30 minut.
Zamarynowane kawałki kurczaka usmażyć w woku lub głębokiej patelni na maśle klarowanym na rumiano - wyjąć i odłożyć, trzymać w cieple.
Na tym samym tłuszczu poddusić cebulę (w razie potrzeby dołożyć 1 łyżkę masła), następnie czosnek, dodać przyprawy z etapu 2, około 1-2 łyżki wody i jeszcze przez chwilę poddusić, cały czas mieszając. Gdy przyprawy zaczną ładnie pachnieć, dodać usmażone wcześniej kawałki kurczaka, podlać wodą i jogurtem naturalnym, dodać koncentrat - wszystko razem rozmieszać. Naczynie przykryć - dusić potrawę na bardzo wolnym ogniu, aż mięso będzie całkowicie miękkie, od czasu do czasu zamieszać i podlać ewentualnie niewielką ilością wody. Sos powinien być gęsty, ale należy uważać, aby się nie przypalił. Gotowe curry z kurczaka po indyjsku podajemy posypane świeżą kolendrą z ryżem albo plackami z mąki. Miłego gotowania!