Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na curry z kurczaka po indyjsku.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 85
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 222
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 272
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 85
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 222
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 272
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Składniki
Wszystkie składniki z etapu pierwszego wymieszać i odstawić w chłodnym miejscu do zamarynowania na przynajmniej 30 minut.
Zamarynowane kawałki kurczaka usmażyć w woku lub głębokiej patelni na maśle klarowanym na rumiano - wyjąć i odłożyć, trzymać w cieple.
Na tym samym tłuszczu poddusić cebulę (w razie potrzeby dołożyć 1 łyżkę masła), następnie czosnek, dodać przyprawy z etapu 2, około 1-2 łyżki wody i jeszcze przez chwilę poddusić, cały czas mieszając. Gdy przyprawy zaczną ładnie pachnieć, dodać usmażone wcześniej kawałki kurczaka, podlać wodą i jogurtem naturalnym, dodać koncentrat - wszystko razem rozmieszać. Naczynie przykryć - dusić potrawę na bardzo wolnym ogniu, aż mięso będzie całkowicie miękkie, od czasu do czasu zamieszać i podlać ewentualnie niewielką ilością wody. Sos powinien być gęsty, ale należy uważać, aby się nie przypalił. Gotowe curry z kurczaka po indyjsku podajemy posypane świeżą kolendrą z ryżem albo plackami z mąki. Miłego gotowania!