Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na curry z kurczaka po indyjsku.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1104
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13644
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1104
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13644
Składniki
Wszystkie składniki z etapu pierwszego wymieszać i odstawić w chłodnym miejscu do zamarynowania na przynajmniej 30 minut.
Zamarynowane kawałki kurczaka usmażyć w woku lub głębokiej patelni na maśle klarowanym na rumiano - wyjąć i odłożyć, trzymać w cieple.
Na tym samym tłuszczu poddusić cebulę (w razie potrzeby dołożyć 1 łyżkę masła), następnie czosnek, dodać przyprawy z etapu 2, około 1-2 łyżki wody i jeszcze przez chwilę poddusić, cały czas mieszając. Gdy przyprawy zaczną ładnie pachnieć, dodać usmażone wcześniej kawałki kurczaka, podlać wodą i jogurtem naturalnym, dodać koncentrat - wszystko razem rozmieszać. Naczynie przykryć - dusić potrawę na bardzo wolnym ogniu, aż mięso będzie całkowicie miękkie, od czasu do czasu zamieszać i podlać ewentualnie niewielką ilością wody. Sos powinien być gęsty, ale należy uważać, aby się nie przypalił. Gotowe curry z kurczaka po indyjsku podajemy posypane świeżą kolendrą z ryżem albo plackami z mąki. Miłego gotowania!