Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, lekkie i sezonowe danie z aromatycznymi kurkami i świeżym w smaku koprem włoskim.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 276
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1128
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 276
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1128
Składniki
Przygotowałam warzywa i umyłam dokładnie kurki, większe pokroiłam na połówki.
Na patelni podsmażyłam plasterki piersi z indyka, dodałam cebulę w piórkach i lekko ją zeszkliłam potem dodałam pozostałe składniki. Fenkuł posiekany cienko na mandolinie, paprykę w kawałeczkach, kurki i posiekany czosnek. Całość podsmażyłam, dodałam ziele i liść , podlałam wodą i dusiłam około 10- 15 minut. Zagęściłam sos rozrobioną w wodzie mąką ziemniaczaną, doprawiłam sola i pieprzem a po wyłączeniu ognia posypałam trybulą- ma anyżkowy smak tak jak natka fenkułu. Podałam z kasza gryczaną.
:D
Smacznego :)