Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, lekkie i sezonowe danie z aromatycznymi kurkami i świeżym w smaku koprem włoskim.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Przygotowałam warzywa i umyłam dokładnie kurki, większe pokroiłam na połówki.
Na patelni podsmażyłam plasterki piersi z indyka, dodałam cebulę w piórkach i lekko ją zeszkliłam potem dodałam pozostałe składniki. Fenkuł posiekany cienko na mandolinie, paprykę w kawałeczkach, kurki i posiekany czosnek. Całość podsmażyłam, dodałam ziele i liść , podlałam wodą i dusiłam około 10- 15 minut. Zagęściłam sos rozrobioną w wodzie mąką ziemniaczaną, doprawiłam sola i pieprzem a po wyłączeniu ognia posypałam trybulą- ma anyżkowy smak tak jak natka fenkułu. Podałam z kasza gryczaną.
:D
Smacznego :)