Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty i mega sycący obiad.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Mięso wymyć i wytrzeć do sucha. Filet z indyka pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki, oprószyć solą, pieprzem, sporą ilością tymianku i oregano- dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić na minimum 30 minut do lodówki.
W między czasie obrać marchew i pokroić ją w pół okręgi.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i przekroić na 4 części.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Na patelnię wlej 2-3 łyżki oleju, przełóż cebulę i marchew i smaż przez około 10 minut.
Po tym czasie dodaj mięso i smaż do czasu, aż wszystko będzie miękkie.
Zawartość patelni przełóż do garnka, zalej 2 szklankami bulionu, dodaj pokrojone pomidory oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość duś do miękkości warzyw i mięsa.
Na sam koniec dodaj przecier pomidorowy. W razie potrzeby dopraw danie do smaku pieprzem i solą. Smacznego ;)