Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Indyk w porach to danie na szybko, które chyba nigdy nam się nie znudzi. Wygląda smakowicie, jest pyszne i naprawdę robi się raz dwa. Polecam
Propozycja na delikatne kawałki cielęciny skąpane w smakowitym i aromatycznym...
Odsłon: 22560
Dziś na obiad polecają się żeberka w sosie własnym śmietanowym z dodatkiem ma...
Odsłon: 2365
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 423
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 423
Składniki
Pora myjemy, zostawiamy białą i jasną zieloną część, kroimy na cienkie talarki. Filet z indyka kroimy w plastry, doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i przyprawą curry.
Na głębokiej patelni (albo po prostu w garnku) roztapiamy większą część masła, wrzucamy pora, solimy i podsmażamy przez ok.5-6 minut cały czas mieszając. Przesuwamy pora na bok patelni, dokładamy piersi z indyka, dodajemy pozostały kawałek masła i obsmażamy indyka razem z porami. Wszystko podlewamy śmietanką, 1/3 szklanki wody i dorzucamy ziarenka pieprzu. Indyka i pora dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut, aby sos zgęstniał a mięso doszło. Mieszamy co kilka minut, żeby sos nam się nie przypalił.
Na koniec danie doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem,pomidorkami koktajlowymi i koperkiem (opcjonalnie), żeby było kolorowo. Danie jest dosyć pikantne, ze względu na dodatek curry i sporej ilości pieprzu, ale my tak lubimy. Polecam
Przepisy Dania główne
Dania główne
Czas grillowania.
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Dania główne
Naleśniki Ani Starmach
Czas grillowania.
Słoneczna pogoda, ciepłe dni, sprzyjają spędzaniu wolnego czasu na świeżym po...
Odsłon: 44
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Proste w przygotowaniu i pyszne.
Odsłon: 58