Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne, sycące danie obiadowe. Serdecznie polecam.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11968
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 885
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 113
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2895
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11968
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 885
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 113
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2895
Składniki
Mięso umyć i drobno pokroić. Do rondla wlać olej. Dorzucić umyte, obrane i pokrojone warzywa. Dodać mięso i dusić pod przykryciem 5-10 minut. Od czasu do czasu zamieszać. Gdy mięso się obsmaży, a warzywa zmiękną, dolać wody i dodać przyprawy. Dusić do miękkości mięsa około godziny. W razie potrzeby dolewać wody. Na koniec mąkę wymieszać w szklance wody ze śmietaną. Wlać do rondla. Wymieszać. Gdy całość ponownie się zagotuje potrawa jest gotowa. Podawać z kaszą lub ziemniakami.