Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne, sycące danie obiadowe. Serdecznie polecam.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1565
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 874
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1565
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 874
Składniki
Mięso umyć i drobno pokroić. Do rondla wlać olej. Dorzucić umyte, obrane i pokrojone warzywa. Dodać mięso i dusić pod przykryciem 5-10 minut. Od czasu do czasu zamieszać. Gdy mięso się obsmaży, a warzywa zmiękną, dolać wody i dodać przyprawy. Dusić do miękkości mięsa około godziny. W razie potrzeby dolewać wody. Na koniec mąkę wymieszać w szklance wody ze śmietaną. Wlać do rondla. Wymieszać. Gdy całość ponownie się zagotuje potrawa jest gotowa. Podawać z kaszą lub ziemniakami.