Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetycznie, pożywnie i aromatycznie. Idealne danie na wiosenną porę.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 175
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1128
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1194
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12055
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 175
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1128
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1194
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12055
Składniki
Kawałki piersi wysmarowałam pastą tom yum, ta była słona i ostra więc prawie nie doprawiałam już dania. Dodałam pierś do zeszklonej cebuli. Podsmażyłam na rumiano. Koper włoski jest przepyszny i trochę niedoceniany, jego aromat staje się subtelny a warzywo po obróbce jest nadal jędrne. Łodyg się nie używa do bezpośredniego spożycia, odłamuje, się je wyciągając włókna z części bulwowej.
Pokrojone w kostkę części bulwy dodałam do piersi, podsmażyłam zalałam wodą, dusiłam 10 minut a na koniec całość zagęściłam mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie. Gotowe! Danie podałam z ryżem z kurkumą a całość posypałam plasterkami fenkułu pokrojonymi na mandolinie.
Smacznego :)