Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetycznie, pożywnie i aromatycznie. Idealne danie na wiosenną porę.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 97
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 97
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Kawałki piersi wysmarowałam pastą tom yum, ta była słona i ostra więc prawie nie doprawiałam już dania. Dodałam pierś do zeszklonej cebuli. Podsmażyłam na rumiano. Koper włoski jest przepyszny i trochę niedoceniany, jego aromat staje się subtelny a warzywo po obróbce jest nadal jędrne. Łodyg się nie używa do bezpośredniego spożycia, odłamuje, się je wyciągając włókna z części bulwowej.
Pokrojone w kostkę części bulwy dodałam do piersi, podsmażyłam zalałam wodą, dusiłam 10 minut a na koniec całość zagęściłam mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie. Gotowe! Danie podałam z ryżem z kurkumą a całość posypałam plasterkami fenkułu pokrojonymi na mandolinie.
Smacznego :)