Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetycznie, pożywnie i aromatycznie. Idealne danie na wiosenną porę.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10376
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12818
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10376
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12818
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Kawałki piersi wysmarowałam pastą tom yum, ta była słona i ostra więc prawie nie doprawiałam już dania. Dodałam pierś do zeszklonej cebuli. Podsmażyłam na rumiano. Koper włoski jest przepyszny i trochę niedoceniany, jego aromat staje się subtelny a warzywo po obróbce jest nadal jędrne. Łodyg się nie używa do bezpośredniego spożycia, odłamuje, się je wyciągając włókna z części bulwowej.
Pokrojone w kostkę części bulwy dodałam do piersi, podsmażyłam zalałam wodą, dusiłam 10 minut a na koniec całość zagęściłam mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie. Gotowe! Danie podałam z ryżem z kurkumą a całość posypałam plasterkami fenkułu pokrojonymi na mandolinie.
Smacznego :)