Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne placuszki z domieszka przypraw. Zasmakuj:)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4855
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418885
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4855
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418885
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić.
Do mąki dodać żółtka jajek, szczyptę soli, cukier i taką ilość wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając.
Przygotowane jabłka maczać w cieście, posypać płatkami migdałowymi i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach.
Podawać oprószone cynamonem. Można serwować z dżemem.