Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne placuszki z domieszka przypraw. Zasmakuj:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1275
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 709
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1386
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1275
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 709
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1386
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić.
Do mąki dodać żółtka jajek, szczyptę soli, cukier i taką ilość wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając.
Przygotowane jabłka maczać w cieście, posypać płatkami migdałowymi i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach.
Podawać oprószone cynamonem. Można serwować z dżemem.