Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne placuszki z domieszka przypraw. Zasmakuj:)
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 342
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 600
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 342
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 600
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić.
Do mąki dodać żółtka jajek, szczyptę soli, cukier i taką ilość wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając.
Przygotowane jabłka maczać w cieście, posypać płatkami migdałowymi i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach.
Podawać oprószone cynamonem. Można serwować z dżemem.