Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne placuszki z domieszka przypraw. Zasmakuj:)
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5721
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 318
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13394
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2669
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5721
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 318
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13394
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2669
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić.
Do mąki dodać żółtka jajek, szczyptę soli, cukier i taką ilość wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając.
Przygotowane jabłka maczać w cieście, posypać płatkami migdałowymi i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach.
Podawać oprószone cynamonem. Można serwować z dżemem.