Do góry

Dania główne Przepis na:

Jabłka w cieście na śmietanie i mleku.

Jabłka w cieście na śmietanie i mleku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 811 Ocena: 15633

Dodano:

Odsłon: 1797

Pyszne,chrupiące i delikatne:)

Składniki

  • Mąka około 40dkg
  • śmietana 12% 360g
  • mleko 1/5 szkl.
  • jajka 2szt.
  • pr.do pieczenia 1 łyżeczka
  • szczypta soli
  • jabłka kilka szt.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę,mleko,śmietanę,jajka,sól zmiksować .Ma być dość gęste ciasto.
    Jeśli jest za bardzo gęste dolać mleko.
    Jabłka obrać i pokroić w centymetrowe plastry.Wyciąć gniazda nasienne.
    Na patelni rozgrzać tłuszcz i na gorący kłaść jabłka obtoczone ciastem.
    Najlepiej to robić widelcem lub patyczkiem.
    Smażyć z dwóch stron,wyłożyć na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu.
    Posypać cukrem pudrem.

    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń