Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,chrupiące i delikatne:)
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6135
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6135
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Składniki
Mąkę,mleko,śmietanę,jajka,sól zmiksować .Ma być dość gęste ciasto. Jeśli jest za bardzo gęste dolać mleko. Jabłka obrać i pokroić w centymetrowe plastry.Wyciąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać tłuszcz i na gorący kłaść jabłka obtoczone ciastem. Najlepiej to robić widelcem lub patyczkiem. Smażyć z dwóch stron,wyłożyć na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu. Posypać cukrem pudrem. Smacznego życzę!