Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,chrupiące i delikatne:)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11408
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 58
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7722
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154994
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11408
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 58
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7722
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154994
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Składniki
Mąkę,mleko,śmietanę,jajka,sól zmiksować .Ma być dość gęste ciasto. Jeśli jest za bardzo gęste dolać mleko. Jabłka obrać i pokroić w centymetrowe plastry.Wyciąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać tłuszcz i na gorący kłaść jabłka obtoczone ciastem. Najlepiej to robić widelcem lub patyczkiem. Smażyć z dwóch stron,wyłożyć na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu. Posypać cukrem pudrem. Smacznego życzę!