Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pieczarek, szpinaku, pleśniowego sera. Trzeba było zużyć białka. Więc wyszła jajecznica inaczej
Nóż i deska do krojenia, patelnia, łyżka, szpatułka
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 312
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1291
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 312
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1291
Składniki
Jajko dodajemy do białek, roztrzepujemy i dodajemy śmietanę. Trzymamy na boku.
Pieczarki myjemy, jeśli trzeba, kroimy w ćwiartki i smażymy na rozgrzanym oleju. W tym czasie kroimy drobno czerwoną cebulę i siekamy czosnek. Dodajemy do pieczarek, kiedy sok odparuje. Chwilę podsmażany. Dodajemy sól do smaku.
Na grzyby rzucamy szpinak i mieszamy aż zmieni kolor na wyrazisty zielony.
Wtedy wylewamy jajka, posypujemy serem pleśniowym pokruszonym w rękach i smażymy aż jajka się zetną. Jajecznica z dodatkiem śmietany jest delikatna i smaczna. Podajemy z pieczywem.
Taka ilość sera wystarczy.