Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pieczarek, szpinaku, pleśniowego sera. Trzeba było zużyć białka. Więc wyszła jajecznica inaczej
Nóż i deska do krojenia, patelnia, łyżka, szpatułka
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3688
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1263
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3688
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1263
Składniki
Jajko dodajemy do białek, roztrzepujemy i dodajemy śmietanę. Trzymamy na boku.
Pieczarki myjemy, jeśli trzeba, kroimy w ćwiartki i smażymy na rozgrzanym oleju. W tym czasie kroimy drobno czerwoną cebulę i siekamy czosnek. Dodajemy do pieczarek, kiedy sok odparuje. Chwilę podsmażany. Dodajemy sól do smaku.
Na grzyby rzucamy szpinak i mieszamy aż zmieni kolor na wyrazisty zielony.
Wtedy wylewamy jajka, posypujemy serem pleśniowym pokruszonym w rękach i smażymy aż jajka się zetną. Jajecznica z dodatkiem śmietany jest delikatna i smaczna. Podajemy z pieczywem.
Taka ilość sera wystarczy.