Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajka sadzone młode kartofelki i surówka

Jajka sadzone młode kartofelki i surówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1538 Ocena: 20989

Dodano:

Odsłon: 808

Polecam takie proste, smaczne, wiosenne danie.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajka sadzone młode kartofelki i surówka

Przygotowanie

  1. Przygotowanie surówki:

    składniki:

    sałata maślana
    rzodkiewki
    ogórek gruntowy
    szczypior
    sól
    pieprz ziołowy
    śmietana 18% gęsta
    ocet jabłkowy

    wykonanie surówki:

    Wszystkie składniki surówki myjemy, osuszamy. Sałatę rwiemy na kawałki, rzodkiewki, szczypior i ogórka kroimy na drobno, solimy i pieprzymy, kropimy łyżeczką octu jabłkowego, dodajemy śmietanę i mieszamy wszystkie składniki. Tak przygotowaną surówkę odstawiamy do lodówki na 30 minut do przegryzienia się składników.

    wykonanie dania:

    Wymyte kartofelki gotujemy w osolonej wodzie. Podczas gotowania ziemniaków smażymy na gorącym tłuszczu jajka na sadzono. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ugotowane ziemniaki odcedzamy z wody, odparowujemy i posypujemy koprem. Wkładamy na talerz razem z usmażonymi jajkami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń