Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam takie proste, smaczne, wiosenne danie.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1566
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 876
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1566
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 876
Składniki
Przygotowanie surówki: składniki: sałata maślana rzodkiewki ogórek gruntowy szczypior sól pieprz ziołowy śmietana 18% gęsta ocet jabłkowy wykonanie surówki: Wszystkie składniki surówki myjemy, osuszamy. Sałatę rwiemy na kawałki, rzodkiewki, szczypior i ogórka kroimy na drobno, solimy i pieprzymy, kropimy łyżeczką octu jabłkowego, dodajemy śmietanę i mieszamy wszystkie składniki. Tak przygotowaną surówkę odstawiamy do lodówki na 30 minut do przegryzienia się składników. wykonanie dania: Wymyte kartofelki gotujemy w osolonej wodzie. Podczas gotowania ziemniaków smażymy na gorącym tłuszczu jajka na sadzono. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ugotowane ziemniaki odcedzamy z wody, odparowujemy i posypujemy koprem. Wkładamy na talerz razem z usmażonymi jajkami i surówką.