Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniane, smaczne danie które warto sobie przypomnieć. Jest naprawdę smaczne.
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22112
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 119
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22112
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 119
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, ugotowane obieramy ze skorupki i kroimy na połówki. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy w rondelku do jej zeszklenia. W słoiczku rozbijamy w 250 ml bulionu warzywnego 2 łyżki mąki i wlewamy do zeszklonej cebuli cały czas mieszając do połączenia się składników. Dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i lubczyku, musztardę i sok z cytryny, mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu kilka minut. W między czasie gotujemy ziemniaki. Jajka podajemy z ziemniakami, sosem i ogórkiem marynowanym. Smacznego !!!