Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowanie jajek tylko z pozoru może wydawać się czynnością prostą. Każdy z nas ma inny gust - niektórzy lubią jajka na twardo, inni na miękko. Oto nasz krótki poradnik, jak obchodzić się z jajkami i jak je poprawnie ugotować, by zawsze miały taką konsystencję, jakiej oczekujemy.
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 124
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 175
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 124
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 175
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 112
Składniki
Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia.
W zależności od pożądanej konsystencji żółtka gotujemy następującą ilość minut: 3 minuty aby uzyskać bardzo lejące żółtko i ścięte białko 4 minuty aby uzyskać lekko płynne żółtko i ścięte białko 5 minut aby uzyskać tzw. jajko ugotowane na półtwardo 7 minut aby uzyskać jajko na twardo z mocno ściętym żółtkiem i białkiem
Po wyciągnięciu z gorącej wody jajko należy schłodzić w zimnej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Dania główne
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Dania główne
Żeberka pieczone
Dania główne
Makaron orzo z pieczarkami
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Wyborny filet z kurczaka na wielkanocny stół. polecam ten przepis.
Odsłon: 1176
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 112