Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaskółcze gniazda to doskonała propozycja na świąteczny obiad lub pyszną przekąskę na ciepło. Stanowią świetną alternatywę dla klasycznych kotletów mielonych. Cudownie komponują się serwowane z sosem chrzanowym lub ostrym sosem paprykowo-pomidorowym. Sam proces przygotowania tego dania nie jest czasochłonny. Każdy powinien poradzić sobie z jego przygotowaniem. Jak zrobić jaskółcze gniazda? Przygotowanie jaskółczych gniazd warto zacząć od ugotowania jajek na miękko. Następnie należy się zabrać mięsną masę - będziecie potrzebowali dokładnie takich samych składników jak w przypadku kotletów mielonych tj.: mięso mielone, cebulę, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz. Mięsną masą otulamy ugotowane i obrane ze skorupek jajka. Jaskółcze gniazda - smażenie Jaskółcze gniazda smażymy na patelni na rozgranym klarowanym maśle lub smalcu. Przed usmażeniem warto obtoczyć jaskółcze gniazda w bułce tartej. Dzięki temu danie zyska cudowną, chrupiącą skórkę.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29236
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 762
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29236
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 762
Składniki
6 jajek ugotuj na miękko. W rondelku nastaw wodę, dodaj pół łyżeczki soli. Do wrzącej wody wkładaj ostrożnie po jednym jajku. Jajka gotuj przez około 5-6 minut.
Ugotowane jajka odcedź, opłucz zimną wodą, odstaw do wystudzenia. Wystudzone jajka obierz ze skorupek.
Do miski przełóż mięso mielone. Wbij jedno surowe jajko. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Wsyp 3 łyżki bułki tartej. Mięsną masę dopraw solą i pieprzem. Składniki wymieszaj.
Obrane jajka otul mięsną masą. Jaskółcze gniazda obtocz w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej łyżkę klarowanego masła. Jaskółcze gniazda smaż na złoty kolor z każdej strony. Podawaj w towarzystwie ulubionego sosu.