Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka pieczona kaczka doskonale pasuje na biesiadowanie w rodzinnym gronie.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 855
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2189
Królowa grilla :)
Odsłon: 1508
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 855
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2189
Królowa grilla :)
Odsłon: 1508
Składniki
Jarzębinę oczyścić, umyć i osuszyć. Włożyć do zamrażarki na kilka dni. Kaczkę oczyścić, umyć i umieścić w miseczce z solanką - łyżka soli na 1 litr wody, tak żeby była przykryta. Pozostawić na 2 godz. Jabłka pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Umieścić w salaterce i dodać mrożoną jarzębinę. Dodać olej, majeranek, miód i dokładnie wymieszać. Osuszoną kaczkę lekko posmarować olejem i oprószyć mieloną, słodką czerwoną papryką. Jabłkami z jarzębiną nadziać kaczkę. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Obłożyć pozostałymi jabłkami. Szczelnie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 2 godziny. Przed końcem pieczenia kaczkę odkryć żeby skórka się przypiekła. Smacznego.