Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka pieczona kaczka doskonale pasuje na biesiadowanie w rodzinnym gronie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8323
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1210
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10058
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 641
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8323
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1210
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10058
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 641
Składniki
Jarzębinę oczyścić, umyć i osuszyć. Włożyć do zamrażarki na kilka dni. Kaczkę oczyścić, umyć i umieścić w miseczce z solanką - łyżka soli na 1 litr wody, tak żeby była przykryta. Pozostawić na 2 godz. Jabłka pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Umieścić w salaterce i dodać mrożoną jarzębinę. Dodać olej, majeranek, miód i dokładnie wymieszać. Osuszoną kaczkę lekko posmarować olejem i oprószyć mieloną, słodką czerwoną papryką. Jabłkami z jarzębiną nadziać kaczkę. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Obłożyć pozostałymi jabłkami. Szczelnie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 2 godziny. Przed końcem pieczenia kaczkę odkryć żeby skórka się przypiekła. Smacznego.