Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka pieczona kaczka doskonale pasuje na biesiadowanie w rodzinnym gronie.
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 49
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 282
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 376
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3343
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3712
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 49
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 282
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 376
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3343
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3712
Składniki
Jarzębinę oczyścić, umyć i osuszyć. Włożyć do zamrażarki na kilka dni. Kaczkę oczyścić, umyć i umieścić w miseczce z solanką - łyżka soli na 1 litr wody, tak żeby była przykryta. Pozostawić na 2 godz. Jabłka pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Umieścić w salaterce i dodać mrożoną jarzębinę. Dodać olej, majeranek, miód i dokładnie wymieszać. Osuszoną kaczkę lekko posmarować olejem i oprószyć mieloną, słodką czerwoną papryką. Jabłkami z jarzębiną nadziać kaczkę. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Obłożyć pozostałymi jabłkami. Szczelnie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 2 godziny. Przed końcem pieczenia kaczkę odkryć żeby skórka się przypiekła. Smacznego.