Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz dania jednogarnkowe? W takim razie nasz jesienny kociołek z dynią powinien przypaść ci do gustu. Niewiele z nim roboty, dlatego idealnie sprawdzi się w dni, gdy nie masz czasu lub ochoty na długie stanie w kuchni. Sycący obiad dla całej rodziny gotowy w kilka chwil.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 510
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9732
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1141
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4487
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 510
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9732
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1141
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4487
Składniki
Zacznij od przygotowania kiełbasy. Pokrój ją w półplasterki, a następnie podsmaż na patelni z odrobiną tłuszczu. Przełóż do większego garnka.
Cebulę obierz, tak samo zrób z czosnkiem. Posiekaj drobno. Pieczarki pokrój w półplasterki. Całość podsmaż na tej samej patelni, na której wcześniej przygotowywała się kiełbasa. Przełóż do garnka.
Z papryki pozbądź się gniazda nasiennego, pokrój drobno. Podsmaż chwilę na patelni i dodaj także do garnka. Zalej kiełbasę i warzywa bulionem. Gotuj przez około 25 minut.
Dynię i cukinię obierz. Pozbądź się gniazd nasiennych, ogonków oraz pestek. Następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Dodaj do garnka. Gotuj przez kolejne 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Dodaj puszkę pomidorów. Dopraw ziołami prowansalskimi, papryką wędzoną i słodką w proszku, solą i pieprzem. Gulasz możesz podawać z pieczywem, kaszą albo ryżem.