Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Grzyby Mun i Shitake w osobnych naczyniach zamoczyć w gorącej wodzie. Gdy będą już miękkie grzyby shitake pokroić w kawałki.
W rozgrzanym w woku oleju ryżowym podsmażamy starty czosnek i imbir. Po chwili dodajemy grzyby i smażymy do momentu aż grzyby będą miękkie.
Dodajemy kolejno kiełki na patelnie, mieszankę chińską, sos Chow Mein, ocet ryżowy i cukier. W trakcie smażenia przyprawiamy do smaku sosem sojowym, przyprawą do Woka, curry i rozgniecioną moździerzem ostrą paprykę.
Na samym końcu dodajemy kiełki fasoli Mung oraz namoczony wcześniej i odcedzony makaron sojowy. Dokładnie mieszamy.