Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326781
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12132
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17028
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326781
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12132
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17028
Składniki
Grzyby Mun i Shitake w osobnych naczyniach zamoczyć w gorącej wodzie. Gdy będą już miękkie grzyby shitake pokroić w kawałki.
W rozgrzanym w woku oleju ryżowym podsmażamy starty czosnek i imbir. Po chwili dodajemy grzyby i smażymy do momentu aż grzyby będą miękkie.
Dodajemy kolejno kiełki na patelnie, mieszankę chińską, sos Chow Mein, ocet ryżowy i cukier. W trakcie smażenia przyprawiamy do smaku sosem sojowym, przyprawą do Woka, curry i rozgniecioną moździerzem ostrą paprykę.
Na samym końcu dodajemy kiełki fasoli Mung oraz namoczony wcześniej i odcedzony makaron sojowy. Dokładnie mieszamy.