Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego smacznego mięska nie jest specjalnie trudne. Warto od czasu do czasu je sobie zafundować. Smak wyśmienity. Polecam.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2265
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 142
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1449
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 91
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2265
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 142
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1449
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 91
Składniki
Udka umyć i ewentualnie poobcinać nadmiar tłustych części. Osuszyć na ręczniku papierowym. Natrzeć solą, pieprzem, papryką. Posypać rozmarynem. Dać do lodówki na jakieś 2 godziny. Po tym czasie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Należy je wcześniej nieco posmarować oliwą. Przykryć pokrywą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 11/2 godziny. W czasie pieczenia z udek wytrąci się tłuszcz, który można wykorzystać do polania np. ziemniaków. Wart też pomyśleć o dodaniu do obiadu surówki. Polecam moje przepisy.