Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego smacznego mięska nie jest specjalnie trudne. Warto od czasu do czasu je sobie zafundować. Smak wyśmienity. Polecam.
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Odsłon: 47
Kurczaka w parmezanie kojarzysz głównie z panierką i dodatkiem ziemniaków? Cz...
Odsłon: 46
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Odsłon: 47
Kurczaka w parmezanie kojarzysz głównie z panierką i dodatkiem ziemniaków? Cz...
Odsłon: 46
Składniki
Udka umyć i ewentualnie poobcinać nadmiar tłustych części. Osuszyć na ręczniku papierowym. Natrzeć solą, pieprzem, papryką. Posypać rozmarynem. Dać do lodówki na jakieś 2 godziny. Po tym czasie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Należy je wcześniej nieco posmarować oliwą. Przykryć pokrywą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 11/2 godziny. W czasie pieczenia z udek wytrąci się tłuszcz, który można wykorzystać do polania np. ziemniaków. Wart też pomyśleć o dodaniu do obiadu surówki. Polecam moje przepisy.