Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego smacznego mięska nie jest specjalnie trudne. Warto od czasu do czasu je sobie zafundować. Smak wyśmienity. Polecam.
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 50
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U na...
Odsłon: 8579
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 1411
Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję.
Odsłon: 907
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 25
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 50
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U na...
Odsłon: 8579
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 1411
Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję.
Odsłon: 907
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 25
Składniki
Udka umyć i ewentualnie poobcinać nadmiar tłustych części. Osuszyć na ręczniku papierowym. Natrzeć solą, pieprzem, papryką. Posypać rozmarynem. Dać do lodówki na jakieś 2 godziny. Po tym czasie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Należy je wcześniej nieco posmarować oliwą. Przykryć pokrywą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 11/2 godziny. W czasie pieczenia z udek wytrąci się tłuszcz, który można wykorzystać do polania np. ziemniaków. Wart też pomyśleć o dodaniu do obiadu surówki. Polecam moje przepisy.