Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka świetnie nadaje się do marynowania w tajskich sosach. Sos był na bazie szalotki, tamaryndowca i sosu rybnego. Mięso jest wilgotne i rozpływa się w ustach, skórka całkowicie się wytapia i jest chrupiąca.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 676
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 77
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 605
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 98
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7843
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 676
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 77
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 605
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 98
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7843
Składniki
Miałam całą kaczkę. Odcięłam od niej piersi i udka. Tłuszcz i sadło wytopiłam na smalec, a korpus ze skrzydełkami wykorzystałam jako bazę zupy. Kości z wywaru zjadł pies :) Elementy nasmarowałam pastą, pasta jest słodkawa i nie ostra więc dodałam odrobinę soli i chili. W rękawie ułożyłam elementy na plastrach cebuli, podlałam winem. Całość zostawiłam w chłodzie na parę godzin. Przed pieczeniem wyjęłam z chłodu. A potem piekłam 2 godziny w 175 stopniach. Kaczka jest wilgotna i odchodzi sama od kości, a skórka jest wytopiona i chrupiąca.
Podałam w liściach sałaty jako wrapy. Smacznego :)