Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka świetnie nadaje się do marynowania w tajskich sosach. Sos był na bazie szalotki, tamaryndowca i sosu rybnego. Mięso jest wilgotne i rozpływa się w ustach, skórka całkowicie się wytapia i jest chrupiąca.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Miałam całą kaczkę. Odcięłam od niej piersi i udka. Tłuszcz i sadło wytopiłam na smalec, a korpus ze skrzydełkami wykorzystałam jako bazę zupy. Kości z wywaru zjadł pies :) Elementy nasmarowałam pastą, pasta jest słodkawa i nie ostra więc dodałam odrobinę soli i chili. W rękawie ułożyłam elementy na plastrach cebuli, podlałam winem. Całość zostawiłam w chłodzie na parę godzin. Przed pieczeniem wyjęłam z chłodu. A potem piekłam 2 godziny w 175 stopniach. Kaczka jest wilgotna i odchodzi sama od kości, a skórka jest wytopiona i chrupiąca.
Podałam w liściach sałaty jako wrapy. Smacznego :)