Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaczka Pad Thai

Kaczka Pad Thai

Autor:

Przepisów i artykułów: 691 Ocena: 14275

Dodano:

Odsłon: 10522

Kaczka świetnie nadaje się do marynowania w tajskich sosach. Sos był na bazie szalotki, tamaryndowca i sosu rybnego. Mięso jest wilgotne i rozpływa się w ustach, skórka całkowicie się wytapia i jest chrupiąca.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kaczka Pad Thai

Przygotowanie

  1. Miałam całą kaczkę. Odcięłam od niej piersi i udka. Tłuszcz i sadło wytopiłam na smalec, a korpus ze skrzydełkami wykorzystałam jako bazę zupy. Kości z wywaru zjadł pies :)

    Elementy nasmarowałam pastą, pasta jest słodkawa i nie ostra więc dodałam odrobinę soli i chili.

    W rękawie ułożyłam elementy na plastrach cebuli, podlałam winem. Całość zostawiłam w chłodzie na parę godzin. Przed pieczeniem wyjęłam z chłodu. A potem piekłam 2 godziny w 175 stopniach. Kaczka jest wilgotna i odchodzi sama od kości, a skórka jest wytopiona i chrupiąca.

  2. Podałam w liściach sałaty jako wrapy.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mysteriouscake 23 września Fafiatko - błagam Cię - nigdy, przenigdy nie dawaj psu kości drobiu! A w szczególności ugotowane czy upieczone!. Te kości łupią się na drzazgi, które uszkadzają żołądki i jelita zwierzętom. Znałam kilka psów od kundelka po amstafa, które umierały w ciężkich cierpieniach z tego powodu. Operacje nie pomogły... Poczytaj w internecie na ten temat - dobrze?
A kuchnię masz pyszną :)
Odpowiedzi: 1 ▼

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 21 lipca Cała moja rodzina przepada za kaczką. Podana w Twojej wersji wzbudziłaby zachwyt. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 18 lipca Pięknie zrumieniona skórka i soczyste mięso w środku. Pychotka :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń