Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka świetnie nadaje się do marynowania w tajskich sosach. Sos był na bazie szalotki, tamaryndowca i sosu rybnego. Mięso jest wilgotne i rozpływa się w ustach, skórka całkowicie się wytapia i jest chrupiąca.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 136
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 350
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 71
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 197
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 136
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 350
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 71
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 197
Składniki
Miałam całą kaczkę. Odcięłam od niej piersi i udka. Tłuszcz i sadło wytopiłam na smalec, a korpus ze skrzydełkami wykorzystałam jako bazę zupy. Kości z wywaru zjadł pies :) Elementy nasmarowałam pastą, pasta jest słodkawa i nie ostra więc dodałam odrobinę soli i chili. W rękawie ułożyłam elementy na plastrach cebuli, podlałam winem. Całość zostawiłam w chłodzie na parę godzin. Przed pieczeniem wyjęłam z chłodu. A potem piekłam 2 godziny w 175 stopniach. Kaczka jest wilgotna i odchodzi sama od kości, a skórka jest wytopiona i chrupiąca.
Podałam w liściach sałaty jako wrapy. Smacznego :)