Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki mięsa kaczki z kawałkami ananasa, aromatyczną przyprawą curry, zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu, znikają w mgnieniu oka, gdy tylko wystawię na stół. Danie można podać z ryżem lub makaronem. Koniecznie wypróbuj.
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam skórę i kroję w kostkę. Doprawiam solą i smażę na rozgrzanym oleju. 2. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie na drugiej patelni, następnie dodaję pokrojone w kostkę ananasy, przyprawę curry, połowę szklanki soku z ananasa, passatę, sos sojowy, pieprz. Wszystkie składniki mieszam razem i zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję i łączę z mięsem. 3. Danie gotowe. 4. Smacznego.