Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki mięsa kaczki z kawałkami ananasa, aromatyczną przyprawą curry, zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu, znikają w mgnieniu oka, gdy tylko wystawię na stół. Danie można podać z ryżem lub makaronem. Koniecznie wypróbuj.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 56
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 694
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 56
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 694
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam skórę i kroję w kostkę. Doprawiam solą i smażę na rozgrzanym oleju. 2. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie na drugiej patelni, następnie dodaję pokrojone w kostkę ananasy, przyprawę curry, połowę szklanki soku z ananasa, passatę, sos sojowy, pieprz. Wszystkie składniki mieszam razem i zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję i łączę z mięsem. 3. Danie gotowe. 4. Smacznego.