Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione serem i szczypiorkiem. Danie idealne na szybki, sycący posiłek.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13225
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2571
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3723
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4719
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13225
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2571
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3723
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4719
Składniki
Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy dwa surowe jajka, szczyptę soli, szczyptę pieprzu i płaską łyżeczkę słodkiej papryki. Dokładnie mieszamy.
Szczypiorek siekamy. Kajzerki nacinamy wzdłuż znajdujących się na nich widocznych rowków.
Nacięcia wypełniamy tartym serem i posiekanym szczypiorkiem.
Tak przygotowane bułki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy je przygotowanym jajkiem rozmieszanym z przyprawami. Pieczemy przez 8-10 minut w 200 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!