Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi kakaowe z brzoskwiniami są bardzo smaczne i łatwe do zrobienia.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 30
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2274
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 30
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2274
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Brzoskwinie obrać pokroić w ósemki. Masło rozpuścić w gorącej wodzie
Do mąki wbić jajko, dodać szczyptę soli, miesząc wlewać powoli wodą z masłem.
Zrobić gładkie ciasto, zawinąć w folię i pozostawić na pół godziny.
Następnie ciasto rozwałkować, wyciąć krążki. Na każdy krążek ciasta ułożyć po kawałku brzoskwini.
Złożyć na pół i bardzo dokładnie zlepić. Wrzucać do dużej ilości wody z dodatkiem soli i gotować 3-4 minuty od wypłynięcia pierożków na powierzchnię. Podawać z dodatkiem śmietany, oprószone cukrem.