Do góry

Dania główne Przepis na:

Kakaowe pierogi z brzoskwiniami

Kakaowe pierogi z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 945

Dodano:

Odsłon: 171

Pierogi kakaowe z brzoskwiniami są bardzo smaczne i łatwe do zrobienia.

Składniki

  • Ciasto:
  • 2 szkl mąki tortowej
  • 2/3 szkl gorącej wody
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Dodatkowo
  • śmietana
  • cukier
  • sól
  • 1/2 kg brzoskwiń
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kakaowe pierogi z brzoskwiniami

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszać.

  2. Brzoskwinie obrać pokroić w ósemki. Masło rozpuścić w gorącej wodzie

  3. Do mąki wbić jajko, dodać szczyptę soli, miesząc wlewać powoli wodą z masłem.

  4. Zrobić gładkie ciasto, zawinąć w folię i pozostawić na pół godziny.

  5. Następnie ciasto rozwałkować, wyciąć krążki. Na każdy krążek ciasta ułożyć po kawałku brzoskwini.

  6. Złożyć na pół i bardzo dokładnie zlepić. Wrzucać do dużej ilości wody z dodatkiem soli i gotować 3-4 minuty od wypłynięcia pierożków na powierzchnię. Podawać z dodatkiem śmietany, oprószone cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń