Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi kakaowe z brzoskwiniami są bardzo smaczne i łatwe do zrobienia.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Składniki
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Brzoskwinie obrać pokroić w ósemki. Masło rozpuścić w gorącej wodzie
Do mąki wbić jajko, dodać szczyptę soli, miesząc wlewać powoli wodą z masłem.
Zrobić gładkie ciasto, zawinąć w folię i pozostawić na pół godziny.
Następnie ciasto rozwałkować, wyciąć krążki. Na każdy krążek ciasta ułożyć po kawałku brzoskwini.
Złożyć na pół i bardzo dokładnie zlepić. Wrzucać do dużej ilości wody z dodatkiem soli i gotować 3-4 minuty od wypłynięcia pierożków na powierzchnię. Podawać z dodatkiem śmietany, oprószone cukrem.