Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi kakaowe z brzoskwiniami są bardzo smaczne i łatwe do zrobienia.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 161
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 79
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 321
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1463
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 161
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 79
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 321
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1463
Składniki
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Brzoskwinie obrać pokroić w ósemki. Masło rozpuścić w gorącej wodzie
Do mąki wbić jajko, dodać szczyptę soli, miesząc wlewać powoli wodą z masłem.
Zrobić gładkie ciasto, zawinąć w folię i pozostawić na pół godziny.
Następnie ciasto rozwałkować, wyciąć krążki. Na każdy krążek ciasta ułożyć po kawałku brzoskwini.
Złożyć na pół i bardzo dokładnie zlepić. Wrzucać do dużej ilości wody z dodatkiem soli i gotować 3-4 minuty od wypłynięcia pierożków na powierzchnię. Podawać z dodatkiem śmietany, oprószone cukrem.