Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z owocami to jedno z ulubionych dań w moim domu. Dla urozmaicenia dzisiaj przygotowałam pierożki kakaowe z borówkami.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1039
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1039
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i odrobiną soli, przesiać.
Wlać łyżkę oliwy, dodając stopniowo kefir zagnieść elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i pozostawić na 15-20 minut. Borówki umyć, osuszyć, wymieszać z cukrem z wanilią.
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, ułożyć owoce.
Krążki z owocami dokładnie zlepić.
Układać na ściereczce lub posypanej mąką desce. Partiami wkładać do wrzącej, osolonej wody i gotować 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową, wkładać na talerze. Podawać z dodatkiem gęstej śmietany wymieszanej z cukrem.