Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior kusi swoim smakiem. Po upieczeniu jest kruchy, miękki i bardzo smaczny.
patelnia, naczynie żaroodporne
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2530
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 564
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 205
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 763
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2530
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 564
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 205
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 763
Składniki
Kalafior oczyścić z liści dobrze wypłukać, rozdrobnić na różyczki, odciąć ogonki, które kroimy w plastry i podsmażymy na gorącym oleju z obraną i pokrojoną cebulą. Następnie dodajemy różyczki kalafiora i podsmażymy dalej dodając jeszcze jedną obraną, pokrojoną cebule. Podsmażone przekładamy do żaroodpornego naczynia. Jajka, śmietanę, ząbki czosnku, paczka parmezanu, sól, papryka oraz pieprz, dobrze wszystko razem wymieszać i zalać kalafior. Pieczemy w piekarniku do 45 min, w 160 stopniach.