Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior kusi swoim smakiem. Po upieczeniu jest kruchy, miękki i bardzo smaczny.
patelnia, naczynie żaroodporne
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1144
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4792
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1437
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1144
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4792
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1437
Składniki
Kalafior oczyścić z liści dobrze wypłukać, rozdrobnić na różyczki, odciąć ogonki, które kroimy w plastry i podsmażymy na gorącym oleju z obraną i pokrojoną cebulą. Następnie dodajemy różyczki kalafiora i podsmażymy dalej dodając jeszcze jedną obraną, pokrojoną cebule. Podsmażone przekładamy do żaroodpornego naczynia. Jajka, śmietanę, ząbki czosnku, paczka parmezanu, sól, papryka oraz pieprz, dobrze wszystko razem wymieszać i zalać kalafior. Pieczemy w piekarniku do 45 min, w 160 stopniach.