Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior w taki sposób wykonany wychodzi w formie zapiekanki.
naczynie żaroodporne, nóż, garnek, patelnia,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12333
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13168
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5391
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12333
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13168
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5391
Składniki
Kalafior obrać z liści wypłukać, rozdrobnić na różyczki odcinając ogonki. Ogonki pokroić w plasterki i smażyć na gorącym tłuszczu z cebulą. Następnie do podsmażonej cebuli i ogonków dodać różyczki kalafiora dalej podsmażać. Podsmażony kalafior wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Jajka wymieszać ze śmietaną i ząbkami czosnku , dodać przyprawy i wymieszać , zalać kalafior, posypać startym żółtym serem i włożyć do średnio nagrzanego piekarnika na 40 minut. Po tym czasie zostaje tylko rozdzielić na talerze i zajadać. Smacznego.
Kalafior gotowy do spożycia.