Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior w taki sposób wykonany wychodzi w formie zapiekanki.
naczynie żaroodporne, nóż, garnek, patelnia,
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68514
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2058
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68514
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2058
Składniki
Kalafior obrać z liści wypłukać, rozdrobnić na różyczki odcinając ogonki. Ogonki pokroić w plasterki i smażyć na gorącym tłuszczu z cebulą. Następnie do podsmażonej cebuli i ogonków dodać różyczki kalafiora dalej podsmażać. Podsmażony kalafior wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Jajka wymieszać ze śmietaną i ząbkami czosnku , dodać przyprawy i wymieszać , zalać kalafior, posypać startym żółtym serem i włożyć do średnio nagrzanego piekarnika na 40 minut. Po tym czasie zostaje tylko rozdzielić na talerze i zajadać. Smacznego.
Kalafior gotowy do spożycia.