Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior w taki sposób wykonany wychodzi w formie zapiekanki.
naczynie żaroodporne, nóż, garnek, patelnia,
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1333
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25180
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1333
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25180
Składniki
Kalafior obrać z liści wypłukać, rozdrobnić na różyczki odcinając ogonki. Ogonki pokroić w plasterki i smażyć na gorącym tłuszczu z cebulą. Następnie do podsmażonej cebuli i ogonków dodać różyczki kalafiora dalej podsmażać. Podsmażony kalafior wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Jajka wymieszać ze śmietaną i ząbkami czosnku , dodać przyprawy i wymieszać , zalać kalafior, posypać startym żółtym serem i włożyć do średnio nagrzanego piekarnika na 40 minut. Po tym czasie zostaje tylko rozdzielić na talerze i zajadać. Smacznego.
Kalafior gotowy do spożycia.