Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4600
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8310
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 468
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4600
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8310
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 468
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki. Kalafior kroimy w małe różyczki, marchew i buraczki obieramy i kroimy w placki, a cebulę w ćwiartki.
Mięso, kalafior, marchew i cebulę dajemy do naczynia żaroodpornego posypujemy przyprawami i polewamy odrobiną oliwy dokładnie mieszamy, rozkładamy równomiernie i dodajemy buraczki.
Wkładamy do piekarnika pieczemy na 180 stopni przez 60 minut, co jakiś delikatnie zraszamy wodą (najlepiej rozpylaczem).
Makaron gotujemy i odcedzamy, gdy mięso i warzywa są już gotowe mieszamy z makaronem i podajemy najlepiej z dipem tzatzyki.