Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23155
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23155
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki. Kalafior kroimy w małe różyczki, marchew i buraczki obieramy i kroimy w placki, a cebulę w ćwiartki.
Mięso, kalafior, marchew i cebulę dajemy do naczynia żaroodpornego posypujemy przyprawami i polewamy odrobiną oliwy dokładnie mieszamy, rozkładamy równomiernie i dodajemy buraczki.
Wkładamy do piekarnika pieczemy na 180 stopni przez 60 minut, co jakiś delikatnie zraszamy wodą (najlepiej rozpylaczem).
Makaron gotujemy i odcedzamy, gdy mięso i warzywa są już gotowe mieszamy z makaronem i podajemy najlepiej z dipem tzatzyki.