Do góry

Dania główne Przepis na:

Kalafiorowy "Schabowszczak"

Kalafiorowy Schabowszczak

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18051

Dodano:

Odsłon: 2079

Pyszny ,chrupiący no i dietetyczny,schabowy kalafiorowy...polecam..jedzcie i próbujcie warto bo jest pycha,,,:)

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kalafiorowy "Schabowszczak"

Przygotowanie

  1. Kalafior umyć,oddzielić od liści i pokroić w 1cm plastry.Jeśli się troszkę pokruszy nie przejmujmy się,kazdą oderwaną część też opanierujemy i usmażymy:)


    Plastry niby schabowego obtoczyć w mące,roztrzepanym jajku z mlekiem i tartej bułce.
    Klaść na rozgrzane masło klarowane i usmażyć z dwóch stron.
    Odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (32)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń