Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanie cenione są ze względu na wyjątkowy smak . Jak przygotować kanie, by były najsmaczniejsze? U mnie cuda stwarza panierka mojego pomysłu, spróbujcie .
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15043
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1226
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1345
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 217
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15043
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1226
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1345
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 217
Składniki
PANIERKA. Siemię lniane, listki lubczyku i pietruszki mielimy w młynku do kawy i mieszamy pół na pół z bułką tartą. Grzyby dokładnie oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostały same kapelusze.
W miseczce roztrzepujemy widelcem jajko z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzyku rozsypujemy gotową panierkę. Kanie oprószamy mąką, potem obtaczamy z obydwu stron w jajku, a następnie w panierce.
Na grubej patelni rozgrzewamy olej i smażymy grzyby z każdej strony po około 3-4 minuty aż będą rumiane. Można ozdobić kotlety listkami natki pietruszki. Podajemy od razu po zdjęciu z patelni. Chrupkość i smak gwarantowane.