Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanie cenione są ze względu na wyjątkowy smak . Jak przygotować kanie, by były najsmaczniejsze? U mnie cuda stwarza panierka mojego pomysłu, spróbujcie .
PANIERKA.
Siemię lniane, listki lubczyku i pietruszki mielimy w młynku do kawy i mieszamy pół na pół z bułką tartą.
Grzyby dokładnie oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostały same kapelusze.
W miseczce roztrzepujemy widelcem jajko z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzyku rozsypujemy gotową panierkę.
Kanie oprószamy mąką, potem obtaczamy z obydwu stron w jajku, a następnie w panierce.
Na grubej patelni rozgrzewamy olej i smażymy grzyby z każdej strony po około 3-4 minuty aż będą rumiane.
Można ozdobić kotlety listkami natki pietruszki.
Podajemy od razu po zdjęciu z patelni.
Chrupkość i smak gwarantowane.
Zsiadłe mleko to nic innego jak mleko kwaśne, ukwaszone. Mleko kwaśnieje dzię...
Odsłon: 8666
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11459
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 192
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 34
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 414
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11459
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 192
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 34
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 414
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 98
Składniki
PANIERKA. Siemię lniane, listki lubczyku i pietruszki mielimy w młynku do kawy i mieszamy pół na pół z bułką tartą. Grzyby dokładnie oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostały same kapelusze.
W miseczce roztrzepujemy widelcem jajko z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzyku rozsypujemy gotową panierkę. Kanie oprószamy mąką, potem obtaczamy z obydwu stron w jajku, a następnie w panierce.
Na grubej patelni rozgrzewamy olej i smażymy grzyby z każdej strony po około 3-4 minuty aż będą rumiane. Można ozdobić kotlety listkami natki pietruszki. Podajemy od razu po zdjęciu z patelni. Chrupkość i smak gwarantowane.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 34
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 18