Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła wiosna i czas na danie z młodej kapusty.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11860
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16086
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11860
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16086
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Składniki
Zagotowujemy wodę, solimy są i wrzucamy żeberka. Gotujemy aż będą miękkie i będą odchodzić od koś. W między czasie kroimy kapustę w drobne paski i cebulę w drobną kostkę. Rozkładamy kapustę i cebulę na tacy i solimy ją aby wypuściła wodę. Kiedy mięso będzie miękkie oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. To samo robimy z kiełbasą. Do wywaru w którym gotowaliśmy żeberka wrzucamy mięso i kiełbasę oraz odsączoną z nadmiaru wody kapustę. Dodajemy pieprz i cukier. Przyprawiamy do smaku solą. Wszystko gotujemy ok. 30 minut aż kapusta będzie miękka. Na koniec dodajemy posiekany koperek i próbujemy. Jeśli będzie potrzeba dosalamy lub dopieprzamy. Najlepiej podawać z młodymi ziemniaczkami z wody.