Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną kapustę Babci Stefci z Bieszczad.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Wykonanie: Kapustę ugotować do miękkości z dodatkiem soli, pieprzu i kminku do smaku. Następnie odcedzić i przysmażyć na smalcu. Ziemniaki obrać, ugotować, utłuc i wymieszać z kapustą i jeszcze raz przysmażyć. Natomiast boczek upiec w piekarniku na chrupiąco(chipsy) Gotową potrawę wyłożyć do misy, obłożyć przygotowanym boczkiem i podawać danie dobrze ciepłe.