Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną kapustę Babci Stefci z Bieszczad.
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 421
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2220
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1061
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 421
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2220
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1061
Składniki
Wykonanie: Kapustę ugotować do miękkości z dodatkiem soli, pieprzu i kminku do smaku. Następnie odcedzić i przysmażyć na smalcu. Ziemniaki obrać, ugotować, utłuc i wymieszać z kapustą i jeszcze raz przysmażyć. Natomiast boczek upiec w piekarniku na chrupiąco(chipsy) Gotową potrawę wyłożyć do misy, obłożyć przygotowanym boczkiem i podawać danie dobrze ciepłe.