Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta dziada pradziada

Kapusta dziada pradziada

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18910

Dodano:

Odsłon: 624

Przepis na smaczną kapustę Babci Stefci z Bieszczad.

Składniki

  • Kapusta kiszona 1 kg
  • Ziemniaki ½ kg
  • Boczek surowy 10 plasterków
  • Boczek surowy 10 plasterków Smalec
  • Sól i pieprz do smaku
  • Kminek do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta dziada pradziada

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę ugotować do miękkości z dodatkiem soli, pieprzu i kminku do smaku. Następnie odcedzić i przysmażyć na smalcu. Ziemniaki obrać, ugotować, utłuc i wymieszać z kapustą i jeszcze raz przysmażyć. Natomiast boczek upiec w piekarniku na chrupiąco(chipsy) Gotową potrawę wyłożyć do misy, obłożyć przygotowanym boczkiem i podawać danie dobrze ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń