Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to jedno z moich ulubionych, letnich dań, gotuję kapustę z całej główki i mam na kilka dni, kiedy wracam głodna z pracy, mam gotowy obiad, dla mnie jest samodzielnym daniem ale może być też dodatkiem do drugiego dania
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 107
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2680
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3596
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5015
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 107
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2680
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3596
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5015
Składniki
1. kapustę posiekać, nie trzeba bardzo drobno, zalać wodą, gotować 5 min od chwili zagotowania, odcedzić, 2. marchew obrać, pokroić w kostkę, cebulę, koperek i natkę posiekać, do kapusty wlać szklankę gorącej wody, dodać pokrojone warzywa, posolić, dusić na małym ogniu, dodać pokrojone pomidory i koncentrat, doprawić, dusić do miękkości i odparowania płynu, ja nie zaprawiam kapusty mąką, żeby nie zwiększać kaloryczności, w trakcie duszenia dodaję jedynie łyżkę oliwy, żeby witaminy lepiej się przyswajały, smacznego