Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to jedno z moich ulubionych, letnich dań, gotuję kapustę z całej główki i mam na kilka dni, kiedy wracam głodna z pracy, mam gotowy obiad, dla mnie jest samodzielnym daniem ale może być też dodatkiem do drugiego dania
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 938
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 938
Składniki
1. kapustę posiekać, nie trzeba bardzo drobno, zalać wodą, gotować 5 min od chwili zagotowania, odcedzić, 2. marchew obrać, pokroić w kostkę, cebulę, koperek i natkę posiekać, do kapusty wlać szklankę gorącej wody, dodać pokrojone warzywa, posolić, dusić na małym ogniu, dodać pokrojone pomidory i koncentrat, doprawić, dusić do miękkości i odparowania płynu, ja nie zaprawiam kapusty mąką, żeby nie zwiększać kaloryczności, w trakcie duszenia dodaję jedynie łyżkę oliwy, żeby witaminy lepiej się przyswajały, smacznego