Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 445
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1540
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6427
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 445
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1540
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6427
Składniki
Grzyby namoczyć, najlepiej na noc. Ugotować ok 15 min. Wystudzić tak, żeby można było je bez kłopotu pokroić.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, w większym garnku. Dodać do garnka kiszoną kapustę i dusić 2-3 minuty, mieszać. Kapustę zalać przegotowaną, ciepłą wodą, tak żeby była przykryta. Dodać listek, ziele, pieprz i jałowiec. Gotować ok 20 min. Następnie dodać pokrojone grzyby wraz z wywarem w którym były gotowane. Dodać powidła i łyżkę cukru. Gotować na wolnym ogniu ok 15 min. Następnie dodać osączoną na sicie ciecierzycę, a także pieprz ziołowy i sól do smaku. Jeszcze chwile zagotować. Kapusta najlepsza jest jak postoi kilka godzin w lodówce. Smaki się połączą.
Smacznego.
*
Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna i jest taka potrzeba, to należy ją przepłukać wodą. Moja nie wymagała płukania. Jeśli kapusta jest grubo poszatkowana, to trzeba ją pokroić na mniejsze kawałki. Moja nie wymagała krojenia.